Актуално
Готвачът на Робърт де Ниро Hirokazo Kamijukkoku /Жуко/ готви за Драго в ресторант „Саса”
Вчера, пред столичните журналисти и гости беше представено уникално японско меню, специално за първия рожден ден на един от най-луксозните ресторанти в София - "Саса". За повода пристигна лично любимият готвач на Робърт Де Ниро Hirokazo Kamijukkoku /Джико/, който е работил в неговата ресторантьорска верига „Нобо” в Токио. Той показа любимото суши на световноизвестния актьор и даде специални уроци на най-известното лице на БНТ Драго Драганов. Обичаният телевизионен водещ избра „Саса” за своя 38-ми рожден ден.
Веригата „Нобо” има свои заведения в Холивуд, Гърция, Токио, Лондон, Милано и Ню Йорк. Жуко е работил там в продължение на две години, като преди това е работил в Les Pre,s d,Eugenie MICHEL GUERARD Eugenie les Bains, Paris, който има категория три звезди Michelin. От 1989 година до 1992 година Джико е работил в японското посолство в София.
За рождения ден на „Саса” Джико сътвори „Кайсеки”, едно от най-хубавото японско суши. Рецептата е уникална . Върху мори лист се поставят продуктите. Оризът е овкусен с оцет, сол и захар. След това върху ориза се поставя сьомгата, рибата тон, омлет, краставици и се навива на ролка. Яде се гарнирано със саса- бамбукови листа и декорации. Шоуто завърши с невероятна торта, направена от зелен чай и тирамису, която беше едно от най-уникалните неща, което видяха присъстващите.
Джико разработи по време на престоя си и новото азиатско меню към веригата „Хепи”.